|  Disclaimer en privacy  | Ontwerp en realisatie: MC4TEKST |

Kamer van Koophandel 56890893

Naaiatelier “De Magische Schaar” Nijkerk
Op zaterdag 9 februari 2013 is in het voormalige pand van een bakkerij op de Venestraat 6, een naaiatelier genaamd ‘De Magische Schaar’ geopend.

Bij ‘De Magische Schaar’ kunnen bedrijven en particulieren terecht voor allerhande verstelwerk zoals innemen, uitleggen, inkorten en verlengen van broeken, rokken, colberts en mantels. Of het repareren van ritssluitingen, knopen, scheuren, winkelhaken.
De van oorsprong uit Iran afkomstige Zara, haar zus Shahin en vriendin Fati merkten dat er behoefte is aan aanvulling op het gebied van kledingreparatie, verstelwerk, een knoop of rits aanzetten en zelfs nieuwe kleding op maat bij bedrijven en particulieren. Op deze vraag spelen ze nu in.

Vaak hangt er niet gebruikte kleding in de kast omdat deze niet meer modebewust of naar uw wens is. Dit zouden zij kunnen updaten naar deze tijd. Zara: “Kleding is behoorlijk kostbaar, vooral in deze tijd van crisis. We merkten dat de mensen de kleding niet meer gauw wegdoen, ook al past het niet meer goed of moet het gerepareerd worden. Stel dat uw bestaande of net aangeschafte kleding niet lekker zit, het plooit op de verkeerde plaatsen, of is simpelweg te kort of te lang. Kleine en soms ook grote defecten aan kleding blijken vaak nog heel goed hersteld te kunnen worden. Van kleine reparaties tot grote veranderingen, wij vermaken bijna alles.” Shahin is ook gespecialiseerd in het ontwerpen en (ver)maken van trouwkleding.

De dames van ‘De Magische Schaar’ kunnen ook bedrijfskleding ontwerpen en maken. Shahin: “Ons werk omvat eigenlijk alles wat op de naaimachine gemaakt kan worden. Wij hebben inmiddels al heel wat jaren ervaring opgedaan.”

Daarnaast maken en passen zij ook kleding aan voor personen die minder valide zijn. Voor hen kan een simpele aanpassing, het gebruiksgemak verhogen en hun zelfstandigheid vergroten. “Voor mensen die slecht ter been zijn kunnen wij de kleding eventueel bij hen ophalen en als het klaar is weer terugbrengen.”
Tijdens openingstijden kunt u ook stoomgoed brengen en halen. Er is een paskamer aanwezig en in de winkel worden ook fournituren verkocht. “Net als u vinden wij kleding erg belangrijk.”

Bij de foto: Shahin (r) en Zara (l): Zeker bij duurdere kleding is een reparatie altijd het overwegen waard.
Bronvermelding. Tekst: De Stad Nijkerk. Foto: Maureen van Goethem.